nettissimo telefonie voip forum anunturi gratuite resurse contact
meniu promovare
motoare de cautare si director
Cuvantul director in romaneste nu spune mai nimic sau spune aiurea. In sensul in care il folosim pe Internet el vine din engleza si inseamna o lista mai mult sau mai putin completa de "site"-uri. Criteriile includerii in aceste "directoare" sau liste sunt variabile de la o corporatie la alta: unele nu se dau in laturi sa ceara bani pentru asta (cum ar fi Yahoo, de pilda). Vom ajunge si la acest subiect in alta lectie. Marea majoritate includ insa in directoarele lor ceea ce dupa propriile criterii considera a fi cele mai valoroase pagini, ca de pilda Google. Regasirea paginilor in aceste liste se face printr-un program care se cheama "motor de cautare". In acest motor de cautare se investeste enorm de mult timp si energie pentru a bate concurenta! De ce? Ganditi-va ce placere ar fi pentru Dvs. sa intepeniti in fata ecranului unui calculator asteptand sa vi se afiseze rezultatele cautarii Dvs. Incontestabil motorul de cautare care le-a taiat pe toate este al celor de la Google Ati vazut ca de fiecare data vi se spune cat a durat cautarea? Uitati-va de curiozitate sa vedeti cat dureaza o cautare in peste 2 miliarde de pagini! In practica adesea insa director si motor de cautare se confiunda ca sens.
directorul dmoz

Regula de aur a indexarii: daca doriti sa fiti luati in serios trebuie sa fiti listata/listat in DMOZ. Cine mai sunt si astia? Va mai aduceti aminte de Netscape Corporation si al lor Netscape Navigator (pe vremea cand Windows venea echipat cu el... deh, ce vremuri, nu?). Ei bine aceasta corporatie americana a fost intotdeauna pentru un Internet liber si gratuit. Asa se face ca toate programele lor sunt gratuite, inclusiv ultima varianta de Netscape Nevigator, pe care va sfatuim calduros sa o descarcati. Ei bine tot acestia, ca o reactie la cei care cer bani pentru listarea in directoare (si nu cer bani putini!), au initiat proiectul celui mai vast director pamantean, DMOZ, totalmente gratuit. Proiectul acesta are ambitia sa cuprinda cele mai valoroase pagini de pe tot globul, dupa o structura ierarhizata pe care au initiat-o cei de la Netscape Communications Corporation, dar care este modificabila. Imensul director este permanent actualizat pe baza de cereri venite de la administratorii de pagini, de catre un corp urias de editori, toti voluntari, din toate tarile pamantului. Si Dumneavoastra puteti deveni editor, daca sunteti pasionata/pasionat de asa ceva.

cum listam o pagina in dmoz

Marea majoritate a paginilor romanesti sunt listate in categoria "World/Românã". De aici incolo navigati pana la subcategoria in care credeti ca este cel mai bine sa listati pagina Dvs si apasati pe "Adauga URL". Click aici pentru inceput. Un mic sfat: evitati adresele gratuite de email. In general paginile cu adrese gratuite de email sunt descalificate din start. V-am spus ca DMOZ se pretinde un club select? Acesta este neoficial unul dintre criteriile de selectie.

de ce neaparat dmoz

Ei, aicea e aicea! Cine intra in DMOZ intra automat si in Directorul Google! (nu simultan, ci peste vreo luna-doua). IN DIRECTORUL GOOGLE SE AFLA NUMAI SITE-URI LISTATE IN DMOZ. In plus veti fi listat si in alte directoare partenere DMOZ, cum ar fi Altavista, de pilda. Dar nu numai ei: cele mai multe directoare isi iau rezultatele din DMOZ, deoarece cum am spus, aceasta este gratuit: De pilda www.acasa.ro.

nu am fost listt in dmoz

Daca ati depus o cerere de listare in DMOZ, trebuie sa verificati periodic, vreme de vreo 2 saptamani, daca ati fost acceptati: bateti in rubrica de cautare adresa (URL-ul) paginii Dvs. Faceti un test batand de exempu nettissimo.ro. Daca au trecut mai bine de 2 saptamani si pagina Dvs nu a fost listata, inseamna ca ati fost refuzata/refuzat. Asta nu inseamna neaparat ca pagina nu e valoroasa: acest director este facut de oameni si oricate criterii ar exista, persista un mare grad de subiectivitate in alegerea paginilor! Mai schimbati cam ce credeti ca ar fi mai slabut in site si mai incercati inca o data dupa un interval de timp rezonabil (sa zicem o luna).

vreau sa devin editor

Daca va pasioneaza un anumit domeniu si credeti ca paginile vizitate de Dvs ar merita sa fie in DMOZ nu ezitati: Completati formularul de cerere. Totusi trebuie sa stiti ca: adresele gratuite de email sunt excluse din start! La fel si anumite IP-uri (nu dorim sa le numim pentru a nu se interpreta ca facem antireclama). In orice caz, daca v-ati conectat cu o anumita companie de Internet si daca dupa ce ati completat formularul nu se intampla nimic, adica nu primiti nici-o confirmare si sunteti intoarsa/intors la punctul de start, inseamna ca inscrierea de la adresa de IP a acelei companii de Internet este refuzata! IP-ul Dvs actual este: . Deci vedeti, la fel face si DMOZ-ul: retine IP-uri si refuza unele dintre ele.!

ce urmeaza?

Urmeaza curand o lectie pentru cei care nu tin neaparat sa fie in DMOZ sau sunt in DMOZ si vor si mai mult: listarea in sectiunile de pagini web ale directoarelor / motoarelor de cautare, alegerea cuvintelor cheie, importanta statisticilor si a adaptarii continutului paginilor la cuvintele cheie cautate. Tineti aproape, cum spune Marius Tuca.